loading

Serija MULTI SENTRY je najboljša izbira za zaščito pomembnih računalniških in telekomunikacijskih omrežij, katerih delovanje bi lahko ogrozila slaba kakovost električnega omrežja.

Serija MULTI SENTRY vključuje modele zmogljivosti 10–12–15–20 kVA s trifaznim in enofaznim vhodom ter enofaznim izhodom, s tehnologijo dvojne sprotne pretvorbe, skladne s klasifikacijo VFI-SS-111, kot jo določa standard IEC EN 62040-3.

Serija MULTI SENTRY je zasnovana in izdelana z uporabo vrhunske tehnologije ter ponuja najboljšo zaščito za pomembne uporabnike, nobenega vpliva na električno omrežje in zelo učinkovito delovanje.

Zaradi zelo prilagodljive zasnove je naprava popolnoma združljiva s tri- in enofaznimi viri, kar pomeni odsotnost kakršnih koli nujnih dejavnikov v povezavi med napravo UPS in sistemom.

VIR BREZ VPLIVA

Naprave MULTI SENTRY se preprosto namestijo, zlasti v okoljih, kjer je na voljo omejen izvor napetosti ali rezervni generator ali kjer obstaja nevarnost harmonskih motenj združljivosti:

 • majhno popačenje vhodnega toka – manj kot 3 %
 • visok vhodni faktor moči – 0,99
 • funkcija »power walk-in« zagotavlja postopen zagon usmernika
 • zakasnitev zagona, ko se vrne omrežna napetost

MULTI SENTRY tudi opravlja nalogo učinkovitega filtra in tako ščiti izvore napetosti (električno omrežje ali generator) pred harmonskimi komponentami, ki jih generirajo reaktivna bremena.

SISTEM VZDRŽEVANJA AKUMULATORJEV

Sistem vzdrževanja akumulatorjev v seriji MULTI SENTRY optimizira delovanje akumulatorjev in jim podaljša življenjsko dobo, tako da so zmožni zagotoviti največjo avtonomijo, ko je ta potrebna v nujnih primerih.

Polnjenje akumulatorjev: polnilniki akumulatorjev v seriji MULTI SENTRY so namenjeni polnjenju svinčevih akumulatorjev VRLA AGM in GEL, vključno z odprtimi vrstami, in nikelj-kadmijevih akumulatorjev. Specifične lastnosti sistema:

 • enostopenjski sistem polnjenja, prirejen za uporabo najpogostejših akumulatorjev VRLA AGM
 • dvostopenjski napetostni sistem polnjenja, prilagojen karakteristiki IU
 • omejeno polnjenje, ki zmanjša porabo elektrolita in podaljša življenjsko dobo akumulatorjev VRLA

Temperaturna izravnava: prepreči, da bi se akumulatorji polnili, kadar je temperatura okolja neprimerna

Zaščita pred popolno izpraznitvijo: prepreči, da bi se akumulatorji izpraznili pod raven, kjer jih ne bi bilo mogoče več zbuditi (zlasti, če se dolgo praznijo pri majhnem toku). Tok z nizko izmenično komponento: iz visokofrekvenčnega polnilnika akumulatorjev, kar zagotavlja, da akumulatorji niso izpostavljeni temu škodljivemu elementu, ki je pogosto prisoten pri nekaterih drugih sistemih za napajanje oz. brezprekinitveno napajanje.
Širok razpon vhodne napetosti: iz usmernika, ki lahko deluje z do 40 % nižjo napetostjo pri polovičnem bremenu, ne da bi pri tem uporabil akumulatorje.

PRILAGODLJIVOST

Zaradi konfiguracijskih možnosti, prilagodljivosti, dodatne opreme in učinkovitosti delovanja se lahko serija MULTI SENTRY uporablja za številne aplikacije:

 • primerna za napajanje kapacitivnih bremen (npr. strežnikov na rezinah) brez zmanjšanja izhodne moči v razponu faktorja moči od –0,9 do +0,9
 • načini delovanja: On-Line, Eco, Smart-Active in Stand-By/Off
 • način za pretvorbo frekvence
 • priključki Power Share za razvrstitev bremen po prioriteti v primeru izpada električnega omrežja
 • možnost hladnega zagona (vklop naprave v odsotnosti električnega omrežja)
 • avtonomija delovanja se lahko preprosto podaljša z akumulatorskimi kabineti
 • izbirno temperaturno tipalo v akumulatorskih kabinetih pomaga pri temperaturni izravnavi polnjenja
 • izbirni polnilniki akumulatorjev za optimizacijo časa polnjenja
 • izbirni dvojni vhodi za napajanje iz več virov
 • izbirni izolacijski transformatorji za galvansko ločitev in nevtralno povezljivost
NAPREDNA KOMUNIKACIJA

Naprave MULTI SENTRY imajo vgrajen velik grafični zaslon na prednji plošči, ki prikazuje informacije o: meritvah v realnem času, stanju delovanja in opozorilih v osmih jezikih
Napredna komunikacija, podpora za več okolij, za vse operacijske sisteme in omrežna okolja: programski paket PowerShield3, ki omogoča nadzor in ustavitev sistema s posrednikom SNMP
Naprava je združljiva s sistemom TeleNetGuard za storitev oddaljene pomoči. Serijska vrata RS232 ali USB.
Tri komunikacijske reže za dodatno opremo: omrežne kartice in breznapetostni kontakti Vhod REPO (Remote Emergency Power Off) za zaustavitev sistema brezprekinitvenega napajanja na daljavo v nujnih primerih
Vhod za priključitev zunanjega kontakta za zunanji ročni obvod
Vhod za sinhronizacijo z zunanjim izvorom napetosti
Grafični zaslon na dodatni plošči za oddaljeno povezavo.

NIZKI STROŠKI UPRAVLJANJA

Serija MULTI SENTRY ponuja izjemno učinkovito delovanje v kombinaciji z zelo majhnim tlorisom in ohišjem:

 • najmanjši tloris v kategoriji – 0,26 m2 za model zmogljivosti 20 kVA MULTI SENTRY z vgrajenimi akumulatorji.
 • velika učinkovitost do 94 % ¬– v enem letu privarčuje do 35 % na izsevani energiji v primerjavi z običajnejšim sistemom brezprekinitvenega napajanja (91%), kar pomeni hitrejšo povrnitev stroškov investicije (4 leta).