loading

Master Plus je naprava UPS z dvojno sprotno pretvorbo (VFI SS 111 skladno z IEC EN 62040-3) s transformatorsko izoliranim pretvornikom. Master Plus ima majhen tloris in kakovostno izhodno napetost za najboljšo zaščito napajanja za primere uporabe, kjer je delovanje izjemno nujno: obdelava podatkov, telekomunikacije, industrijski procesi, varnost in elektromedicinski sistemi.

LAHEK VIR

Tehnologija Master Plus odpravlja težave zaradi predimenzioniranih napajalnih virov in hkrati izboljšuje faktorje moči bremen ter zmanjšuje tokovne harmonike.
Naprava UPS ponuja najnovejše pristope za odjemanje vhodnega toka, vključno s postopnim zagonom usmerjevalnika in možnostjo zmanjšanja tokov za polnjenje akumulatorja.
Master Plus je zaradi teh funkcij ena od naprav UPS, ki so najbolj združljive z generatorji in okolju prijazne.

SISTEM VZDRŽEVANJA AKUMULATORJEV: OPTIMIRANA ŽIVLJENJSKA DOBA

Običajno se akumulatorji sistema za brezprekinitveno napajanje polnijo, ko je na voljo napajanje iz električnega omrežja. Če pride do izpada vhodnega napajanja, se pretvornik napaja iz akumulatorjev. Zato je učinkovito upravljanje akumulatorjev izjemno pomembno za splošno delovanje naprave UPS v sili.
Sistem vzdrževanja akumulatorjev Master Plus sestavlja več funkcij, namenjenih zagotavljanju optimalnega delovanja in izboljšane življenjske dobe:

 • dvostopenjski postopek polnjenja, ki optimira tok ponovnega polnjenja in skrajša čas, potreben za polnjenje
 • temperaturna kompenzacija in zaščita pred globokim praznjenjemza zmanjšanje staranja akumulatorjev
 • sistem blokiranja polnjenja, ki zmanjša porabo elektrolita in podaljša življenjsko dobo akumulatorjev VRLA
 • preizkušanje akumulatorjev s predvidevanjem za odkrivanje morebitnega staranjain odpovedi akumulatorjev.

Master Plus je prav tako združljiv z različnimi akumulatorskimi tehnologijami:
OVLA, AGM, Gel VRLA in NiCd.

NAJVEČJA ZANESLJIVOST IN RAZPOLOŽLJIVOST

Do 8 enot lahko priključite vzporedno ali za redundantnost N+1, tudi če imajo različne nazivne moči. Sistem UPS še naprej deluje v vzporednem načinu, tudi če se odklopi eden od povezovalnih komunikacijskih kablov (zaprt krog).

PRILAGODLJIVOST

Naprave Master Plus so primerne za številne različne načine uporabe, vključno z IT-jem in najzahtevnejšimi industrijskimi okolji. Naprava UPS je primerna za napajanje kapacitivnih bremen (npr. strežnikov na rezinah) brez zmanjšanja delovne moči v razponu faktorja moči od 0,8 do 0,9. Na voljo je široka paleta dodatne opreme in možnosti, kar omogoča sestavljanje kompleksnih konfiguracij in sistemskih arhitektur, ki jamčijo največjo razpoložljivost napajanja ter omogočajo dodajanje novih naprav UPS brez prekinitev za obstoječe uporabnike. Z enotami Riello UGS (UPS Group Synchroniser) in PSJ (Parallel Systems Joiner) je mogoče sestaviti zapletene medskupinske vzporedne in redundantne sisteme, ki zagotavljajo največje možne ravni odpornosti in razpoložljivosti.

DODATNE MOŽNOSTI:
 • UGS – UPS Group Synchroniser
  • Omogoča ohranjanje sinhronizacije dveh ali več naprav UPS, ki niso vzporedne, tudi pri izpadu napajanja.
  • UGS omogoča tudi sinhroniziranje naprave RIELLO UPS z neodvisnim virom napajanja, tudi če ima drugačno nazivno moč.
 • PSJ – Parallel Systems Joiner

Poveže dve skupini naprav UPS v vzporedni konfiguraciji prek stikala za prenos moči.
Podrejena skupina naprav UPS je trajno sinhronizirana z nadrejeno. Če pride do izpada naprave UPS v eni od vzporednih skupin, enota PSJ samodejno priključi preostale naprave UPS na drugo skupino prek zunanjega obvoda.

PREPROSTA NAMESTITEV

Master Plus je majhne velikosti s tlorisom samo 0,64 m2 za sistem moči 200 kVA. Sprednji dostop do notranjih sklopov in prezračevanje na zgornji strani poenostavljata postavitev v tesnih prostorih. Master Plus je mogoče postaviti ob zid, ker ni potrebe po dostopu do hrbtnih ali stranskih površin zaradi vzdrževanja ali prezračevanja.

REŠITVE PO MERI

Naprava UPS se lahko prilagodi vašim zahtevam.
Za vse podrobnosti se obrnite na TEC.

NAPREDNA KOMUNIKACIJA
 • napredna komunikacija, podpora za več okolij, za vse operacijske sisteme in omrežna okolja: priložen je programski paket PowerShield3, ki omogoča nadzor in zaustavitev sistema, s posrednikom SNMP, za operacijske sisteme Windows 9x, ME, NT 4.0, 2000, XP, Vista in 2003 Server; Mac OS X, Linux, Novell in najbolj priljubljene operacijske sisteme Unix.
 • naprava UPS se dobavlja s kablom za neposredno povezavo na računalnik (Plug and Play)
 • dvojna serijska vrata RS232.
 • Namestitvena reža za vmesnik EPO (Emergency Power Off), ki omogoča izklop naprave UPS na daljavo v nujnih primerih.
 • Vmesnik za generator: omogoča desinhronizacijo izhoda naprave UPS od generatorskega napajanja, pri katerem lahko pride do faznih in frekvenčnih odstopanj. Vmesnik omogoča tudi gospodarnejšo uporabo polnilnika akumulatorjev.